diumenge, 23 de març del 2008

Aliments favorables per a les curses ultra

ÀPAT ABANS DELS RODATGES
Alga espirulina: B12, per evitar anèmia
Ametlles: Fe, important per al transport d'O2 als músculs; P i Ca, importants per a la transmissió de l'impuls nerviós i l'energia
Carn de porc magre: vitamina B
Ceba: millora la circulació, estimula la formació de globuls vermells
Musclos: Fe, per evitar anèmia; Zn, ajuda al metabolisme de l'energia
Nous: olis poliinsaturats, font d'energia lenta
Oli d'oliva verge: manté lubricades i joves les articulacions
Patates: conté HC d'assimilació lenta
Tonyina: vitamines B3-B12, milloren el metabolisme de l'energia

DURANT ELS RODATGES
Ametlles: vitamina B, per reposar gasto metabòlic dels entrenaments de fons; Fe, important per al transport d'O2 als músculs; P i Ca, importants per a la transmissió de l'impuls nerviós i l'energia
Cafè: redueix dolor muscular
Codonyat: molt K (evita rampes)
Curri: afavoreix la digestió
Fonoll: afavoreix la digestió
Gerds: tenen molt K (preveu les rampes)
Llet de coco: líquid isotònic amb sucres i minerals
Panses: K (preveu les rampes); vit.B que intervé en el metabolisme dels greixos i els HC
Patates: vitamina K, regula la hidratació
Plàtans: amb vit.K que prevé les rampes musculars i enforteix els músculs; conté components que estimulen la digestió
Regalèssia: vitamina K, regula la hidratació; font de sucres, dóna una injecció extra d'energia
Xocolata amarga (85% de cacau): redueix el dolor i augmenta l'energia
Xufla i orxata: eupéptica pel seu contingut en amilasa i lipasa, facilitant la digestió dels hidrats de carboni i els greixos respectivament

DESPRÉS DELS RODATGES
Alfals: desintoxica; ajuda a assimilar els entrenaments; elimina les toxines acumulades
Ametlles: vitamina B, per reposar gasto metabòlic dels entrenaments de fons
Bróquil: amb propietats anticancerígenes, antioxidants i antivíriques
Cafè: redueix dolor muscular
Carn de cangur: amb propietats anticancerígenes
Carxofes: depuren el fetge
Ceba: rica en substancies antiinflamatòries (quercetina)
Cireres: amb antioxidants
Cols: tenen propietats contra el càncer
Cúrcuma (sola o dins el curri): pot aliviar el dolor i reduir la inflamació de les articulacions després d'entrenaments intensius
Formatge fresc: amb proteïnes de gran valor biològic que inclouen la majoria dels aminoàcids essencials
Gerds: amb vitamina C (antioxidant) i Fe (ajuda a absorbir la vit.C)Gingebre: amb propietats antiinflamatòries
Grosella negra i vermella: vitamina C (la negra 400% més que la vermella); antioxidant i protegeix contra el càncer i l'anèmia
Litxi: molta vitamina C
Llenties: neutralitza àcids que produeixen els músculs
Nabius i maduixes: vitamina C
Nous i mores: vitamina E; vitamina C; desintoxica
Patates: desintoxicant per ser alcalí; ajuden a recuperar l'energia en activar el metabolisme
Pebrot verd i vermell: font de vitamina C, reforça el sistema immunitari
Pinya: augmenta les prostaglandines antiinflamatòries
Raïm: desintoxica
Quinoa: conté vitamines B1, B2, C i E, d'acció antioxidant, es recomana a persones amb estrès
Regalèssia: propietats antiinflamatòries
Salmó, arengada, sardines, truita, tonyina: proporciona antiinflamatoris; pot reduir el dolor a les articulacions
Til·la: ajuda a combatre l'estrès
Xocolata amarga (85% cacau):redueix el dolor; augmenta l'energia

ÀPAT LLUNY DELS RODATGES
Broquil, cols de brussel.les, coliflor, llenties, cigrons, espinacs, cacahuets, berro: contenen àcid fòlic que intervé en la formació de globuls vermells i millora l'oxigenació de la sang

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada