diumenge, 17 de juny del 2012

III Ultratrail Emmona 2012: FINISHER!

Avituallant-me a Pardines (foto gentilesa d'Assumpta Marimon)

Fitxa de la cursa:
Tipus de prova: Ultratrail
Nom: III Ultratrail Emmona
Data: 16-06-2012
Distància: 106 km
Desnivell: D+8300m D-8300m
Recorregut: Muntanya i Alta Muntanya
Organitza: Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses

Perfil de l'Ultratrail Emmona 2012 amb les seves 6 grans pujades principals

Vistes des de la carena Bastiments-Noucreus a 2800m d'alçada

Material a sobre:
Motxilla, 1 portabidons 700ml, 1 buff, 1 gorra, mitges de compressió de bessons, mitges de compressió de quàdriceps, 1 bastó tècnic, 1 tallavents armilla, 1 samarreta de màniga curta, 1 malles curtes, 1 sabatilles trail Kalenji.

Material a la motxilla:
2 ampolletes de 250ml, 1 manta tèrmica, 2 frontals amb piles de recanvi, 1 tallavents màniga llarga, 1 samarreta de màniga llarga, 1 parella de mitjons de recanvi, farmaciola (vaselina, tirites, voltaren, paracetamol), 6 gels de fruita, 3 compotes de fruita, 2 barretes de proteïna.

Gràcies a les mitges de compressió (regal de Compressport per als 100km Trailwalker) vaig aguantar tota la cursa sense cap molèstia important a les cames.

Petita crònica:
Amb l'entreno previ que portava (les darreres 3 setmanes prèvies a la competició "només" 85km D+2300m D-2300m de mitjana a la setmana) no podia tenir cap més pretenció que acabar. Tot i així fins al Bastiments (segona pujada) he anat "un pèl" alegre (el passo en 6h.02'), tot i que m'he aturat un parell de cops a banyar-me en els salts d'aigua del riu Freser (una temptació pels que ens agrada l'aigua). Després del Bastiments l'única estratègia vàlida ha estat la supervivència: anar adaptant el ritme a les sensacions del cos (totalment esgotat des de la carena del Freser-Infern-Noucreus). Les pujades se m'han fet força llargues ja que m'ha faltat molt entreno de desnivell (bàsic en aquesta cursa). A la del Taga (la darrera) se m'ha ajuntat el cansament amb la son (la darrera nit abans de la cursa només havia dormit 2h30') i he hagut de fet una becaina de prop d'1h (embolicat amb la manta tèrmica) per poder encar-ne el tram final. A dalt, un petit record pel tiet Ramon (de Badalona però visqué a Sant Joan molts anys i li agradava molt pujar al Taga) m'ha donat l'empenta necessària per encarar els darres kms fins a Sant Joan. Al final 26h.14:51 molt lluitats.

Salt d'aigua al riu Freser, tot pujant cap al Bastiments (foto gentilesa de Xavier Blancafort)

En aquesta cascada de la Coma del Freser em vaig banyar tot pujant cap al Bastiments (foto gentilesa de Xavier Carós)

Resultat:
Marca: 26h.14:51
Ritme (min/km): 14:51
Posició de la categoria HV1: 27è
Posició de la general: 88è
Classificació: U.E.Sant Joan
Fotos: Assumpta Marimon / El Ripollès Info

Diploma de FINISHER amb els temps de pas pels controls

Arribant al control de Tres Pics (foto gentilesa de Ripollès Info)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada