diumenge, 17 de novembre del 2013

Cursa pels Salts del Purgatori i l'Infern (Centelles)

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 17-11-2013
Duració: 44:58
Sortida: Mas Castellar (Centelles)

INFO PRÈVIA
- Ruta a Wikiloc d'Erill
- Web de Xavier Blancafort
- Foto de Bertran de Seva

Salt del Purgatori, a la Riera Blanca (foto gentilesa de Xavier Blancafort).Ganxos per baixar a la part inferior del Salt del Purgatori.

Vista inferior del Salt de l'Infern (foto gentilesa de Bertran).Vista superior del Salt de l'Infern (foto gentilesa d'Erill).

RECORREGUT
Mas Castellar: aparquem el cotxe al costat i comencem a córrer deixant la pista que passa per davant i ens acostem a la part superior del Salt del Purgatori per un corriol que surt a l'esquerra de la pista. Si enlloc d'anar cap a la dreta, anem cap a l'esquerra per un caminet marcat amb pintura blava (Ruta dels Molins) en pocs metres veiem una opció de baixar a la riera Blanca per acostar-nos a la part inferior del Salt. Uns ganxos ens permeten perdre cota i després cal desgrimpar una zona bastant vertical. No ho veiem clar i ho deixem per un altre dia. Tornem a la part superior del Salt i seguim el camí que passa per sobre. Seguim per la llera de la Riera i quan comença a estar massa embrossada agafem un caminoi que va per la riba esquerra. Al cap d'uns centenars de metres cal tornar a avançar per la Riera. El pas cada cop és més complicat i finalment decidim recular fins al Salt del Purgatori. Deixem la Riera i pugem a l'ampla pista que ens duu fins al Mas la Crosella. Al cap de pocs metres veiem a l'esquerra la part superior del Salt de l'Infern. Si volem baixar a la part inferior veiem un corriol uns metres abans del Salt que sembla que baixi en forta pendent a la Riera. Ho deixem per un altre dia també. Per tornar al cotxe només ens resta recular per la pista fins tornar a Mas Castellar.


Plànol extret de Vissir 3 de l'ICC on veiem els Salts del Purgatori i de l'Infern a la Riera Blanca, a Centelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada