dissabte, 21 de desembre del 2013

Cursa fins el Salt Inferior del Torrent de Riupregon

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 21-12-13
Duració: 18' anar / 18' tornar
Sortida: Ermita del Pedró
Població: Santa Maria de Corcó (L'Esquirol).

Baixant cap al pont de la Bertrana la molsa cobreix tots els boixos.Pujant per la llera del Torrent de Riupregon, la molsa ho cobreix tot.
Les parets que envolten el salt són difícils de superar.El que anomeno Salt Inferior del Torrent de Riupregon

RECORREGUT
Sortim corrent de davant l'Ermita del Pedró i agafem un camí de terra que surt a la dreta del carrer i que pren direcció NE primer, baixa fent giragonses després i finalment pren direcció SW. Al cap d'una estona, trobem una intersecció. Deixem el camí principal que resegueix la Riera de les Gorgues per la riba dreta i agafem el camí de l'esquerra que ens duu amb forta baixada fins al Pont de la Bertrana. Atravessem la riera a gual saltant per sobre d'unes pedres i agafem un camí marcat amb pintura groga que duu direcció al Vilar i Sant Bartomeu. Ens duu fins al Torrent de Riupregon per sobre del saltant que fa el torrent en desembocar a la Riera de les Gorgues. El camí segueix per l'altra riba però nosaltres el deixem i remuntem el torrent per la llera, saltant per sobre les pedres. Arribem al que anomeno Salt Inferior del Torrent de Riupregon. No podem seguir, ni per la llera ni per les dues ribes. Provem de grimpar per la riba esquerra agafant-nos en els boixos però després d'ascendir algunes desenes de metres ho deixem perquè l'avanç és massa lent. Caldrà buscar un altre accés al Salt Superior del Torrent de Riupregon i al Salt del Ca del Torrent de la Roureda. Tornem al cotxe pel mateix camí.

MICOLOGIA

Armillaria mellea (alzinoi). Comestible. Congelat per les gelades.Bolet de soca desconegut.
Trametes versicolor. Sobre arbrets dins la part final del Torrent de Riupregon.Striatus sp. A les parets de la riba esquerra del Torrent de Riupregon, abans del Salt.

Després de l'entreno cal recuperar forces. Parem a Cantonigrós, a la Braseria El Carreter. De primer, una torrada amb formatges de Cantonigrós fosos. De segon, peus de porc a la brasa acompanyats de patates casolanes. Tot regat d'un bon vi de la terra, un Montsant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada