dissabte, 14 de desembre del 2013

Cursa pel Salt del Ca (Centelles)

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 14-12-13
Duració: 28' (anar) / 23' (tornar)
Sortida: Km18 Ctra C-1413b
Població: Centelles



RECORREGUT
Sortim corrent del km 18 de la Ctra C-1413b (lloc on podem aparcar) i seguim la ctra fins just abans del km 16. Allí agafem un trencall que trobem a l'esquerra i després de deixar una bifurcació també a mà esquerra agafem direcció S i no la deixem fins arribar al Mas Can Pinyana (hi ha 2 gossos solts però tancats dins la propietat). Durant pràcticament tot aquest darrer camí seguim marques de pintura groga. Un cop a Can Pinyana agafem el trencall de la dreta (la pintura groga hi duu) fins arribar a la part superior del Salt del Ca. Per baixar al peu del salt cal fer una mica de volta. Abans del salt hi ha un replà de roca a la riba esquerra. A prop d'uns pins bastant grans cal agafar un petit i mig perdut corriol, molt perdedor, que ens porta, en forta baixada, a la llera del Torrent. Un cop allí cal seguir el curs del torrent fins arribar a la base del salt (cal apartar alguns esbarzers). Per tornar al cotxe cal desfer el camí.


Vista del Salt del Ca al Torrent de la Tosquera del Pujol

NOTES
1) Una segona opció per arribar al Salt és des de sobre el Salt del Purgatori, al costat de Mas Castellar. Cal recular en direcció a Centelles i agafem la primera desviació a l'esquerra. Anem en direcció W. Passem pel costat d'una hípica. Seguim direcció W. El camí fa una corba i agafa direcció SE. A mig camí d'aquesta nova recta trobem un caminoi que s'enfila i va a parar a un camí més ample. En aquesta intersecció trobem una fita de pedres. Ara cal prendre direcció W, tot passant al costat de Can Pinyana i en pocs metres arribem al Salt del Ca.
2) Un tercer itinerari seria sortir des del Mas Castellar i anar en direcció al mas La Crosella i el Salt de l'Infern i agafar el primer trencall a ma dreta. Però és probable que trobem el camí amb una tanca mòbil perquè hi tenen cavalls pasturant per aquells prats. Per tant, és un itinerari a evitar, si podeu. Aquest camí ens duria a la pista ample i el caminoi que s'enfila de la primera opció que hem vist abans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada