diumenge, 3 de maig de 2009

Nou rècord a la VI Marxa del Meridià Verd: 5h21:35

FITXA DE LA CURSA:
Tipus de cursa: Marxa de Muntanya

Nom: VI Marxa del Meridià Verd
Data: 03-05-09
Distància = 69.5km
Desnivell = D+1700m D-2500m
Perfil = PDF Intemperie
Organitza: Web Intemperie
Itinerari: seguim el Meridià Verd (amb algunes variants per millorar la seguretat dels participants i l'atractiu de la zona, p.ex.zona Cardedeu) des de Viladrau a el Masnou.
Material: motxilla, gorra sahariana, samarreta m.c, malles curtes
Avituallaments: organització (taronges, plàtans, aigua, aquarius, cola) i personals(pomes, barretes, aigua)
Fonts del recorregut: En passem vàries però només em paro a la Font de St Joan dels Sants dalt del Montseny, a la Font de la Pl. de St Muç de Cànoves i a la Font de l'Esglèsia de la Roca

RESULTATS
Temps = 5h21:35 (NOU RÉCORD, anterior 5h51:00)
Classificació: 1r gen.
Resultats: PDF Intemperie

TEMPS DE PAS:
Pista St Segimon 36:00
Control Collformic 56:00 11km
Pista després del Cafè 1h23:42
Control després pantà 2h08:38 29km
Control costat cars de Cardedeu 2h53:44 39km
Control entrada de la Roca 3h31:23 47km
Control abans de St Bartomeu 4h11:11 54km
Control abans de St Mateu 4h51:02 61km
Pista inici de corbes 5h05:50
Control arribada Ocata (el Masnou) 5h21:32 69.5km

CRÒNICA
La sortida es realitza 1 a 1 amb un lector de codi de barres. El primer a sortir és el 2n classif. de l'any passat, en José Portillo (va fer el mateix temps que el 1r, 5h51'). Jo surto el 4t o 5è i vaig en busca del 1r. Baixant cap al torrent l'encalço i el segueixo. Abans dels Molins ja em poso al davant i marco el ritme fins a la Pista de St Segimon. Faig totes les pujades corrent, en canvi ell camina ràpid, tot i aixó no es desenganxa de mi massa. Anem junts per la pista però en arribar a la Font de St Joan dels Sants m'aturo a refrescar-me i beure una mica d'aigua i ell segueix corrent: m'agafa una certa distància que em manté fins a Collformic. Pel Pla de la Calma veig que li vaig mantenint distància però al cap d'una estona noto que es va allunyant. Jo vaig amb motxilla (porto ampolla d'aigua, fruita i barretes) i ell no. Va més lleuger als plans i les pujades. En arribar la baixada, però és la meva. La motxilla ja no em molesta (pesa menys pq ja m'he menjat part de la fruita i ja no tinc aigua) i apreto. Un parell de kms abans del control del pantà el torno a agafar, el passo i encara incremento més el ritme. Vaig cómode i ràpid fins arribar a la Roca. En passar per Cànoves busco la font de la Pl. de St Muç i aprofito per refrescar-me, beure i agafar aigua. Passo el control de Cardedeu i veig que hi ha variacions respecte l'itinerari oficial del Meridià Verd (és per seguretat dels marxadors). En arribar a la Roca el control encara no hi és (només ha arribat una persona que em pren nota del dorsal). Passo per davant de la font de l'esglèsia de la Roca i em torno a refrescar i beure aigua. La pujada fins a St Bartomeu se'm fa un pel dura pq no he begut sals ni cola a la Roca i el cos em comença a demanar més benzina dp de 3h30' de cursa. Pel camí cap a St Bartomeu trobo en Xavi Delgado que ha sortit a entrenar una estona amb un amic i m'acompanya una estona. En arribar a St bartomeu, el control acaba d'arribar, m'avituallo bé i ja amb forces renovades encaro el darrer tram. En aquests moments comença a apretar el sol. Passo St Mateu i la baixada per la pista la faig amb precaució per por de tenir alguna rampa. En arribar el poble de Teià faig la darrera apretada per intentar baixar de 5h20'. En arribar al costat de la platja i veure el control al costat de la guingueta de platja massa lluny desisteixo de la marca pretesa i em comformo en baixar la millor marca de la prova en 30', al final 5h21:32. Els del control han de treure encara el lector de codis de barres (es comencen a moure pq els crido de lluny). El control encara no està muntat. Tot just han aixecat un dels arcs inflables quan passo jo per sota: cansat però no esgotat. Al final em donen 5h21:35 com a temps oficial. L'any vinent ho podrem millorar. Just arribar el sol apreta a la platja d'El Masnou i una cerverseta entra la mar de bé (FOTO).

PREMSA
Article a ISOSTAR.es

2 comentaris:

 1. Bona tarda, Paris.
  Primer de tot felicitarte per la marca. Absolutament espectacular, però pel que he llegit a la crònica sembla que l'any que ve vols millorar-la. Ànims!!
  Per a mi va ser la primera marxa llarga, mai havia fet curses de més de 10 km. Però vaig acabar i estic molt satisfet.
  Repeteixo, moltes felicitats.
  Alberto.

  ResponElimina
 2. Felicitats Alberto!

  Ens veiem en alguna altra.

  ResponElimina