diumenge, 28 de juliol del 2013

Cursa i bany als Salts del Sastre i Cua de Cavall

FITXA DEL RECORREGUT
Data: 28-07-2013
Població: Queralbs
Sortida: Encreuament del Camí Vell a Núria i Ctra a Fontalba
Duració: 1h26' aprox. (52' puj / 34' baixar)
Sabatilles: Asics Fuji Trabuco



Posició dels 2 salts visitats (Sastre i Cua de Cavall) i d'un 3r que ben aviat volem assaltar (Fontalba).

COMENTARIS
Anem corrent pel Camí Vell a Núria i pocs metres abans del Pont de Cremal trenquem a la dreta per un corriolet que ens duu a la part superior del Salt del Sastre. Anem per la vora d'un gorg i agafant-nos en unes cordes fixes podem acostar-nos ben bé a sobre el Salt. Ens fem un bany en el Gorg de sobre el Salt. Tornem pel mateix caminoi vigilant a no relliscar i seguim pel Camí Vell a Núria fins arribar al Salt de la Cua de Cavall. Baixem al Gorg que té a sota i ens hi refresquem. La tornada la fem pel mateix camí però sense passar pel Salt del Sastre.

NOTES
i) Per a banyar-s'hi cal esperar dia amb sol sinó costa força perquè l'aigua sempre està gelada en aquests dos salts d'aigua.
ii) En una altra ocasió caldrà buscar un accés per banyar-nos a la part inferior del Salt del Sastre (un senderó abans del que hem trobat avui?).
iii) Un altre accés corrent pendent és al Salt de Fontalba (tant a la part inferior com a la superior).

Salt del Sastre (foto gentilesa de Madteam).



Salt de Fontalba (es veu pujant des del Salt del Sastre cap al Salt de la Cua de Cavall pel Camí Vell a Núria). Caldrà investigar-ne un accés per a un proper entreno i bany (foto gentilesa de Nuwanda999).

Salt de la Cua de Cavall (foto gentilesa de Nuwanda999).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada