dissabte, 20 de juliol del 2013

Cursa i bany als Salts i Gorgs del torrent d'Estiula

Dades del recorregut
Data: 20-07-2013
Duració: 1:13:29
Distància (km): 8.67
Desnivells: D+250m, D-250m
Ritme (min/km): 8:28.5
Ritme (km/h): 7.08
Sortida: Ctra GI-401, pocs després del km3.
Orientació: Cartells indicadors / Tríptic

Material
GPS: Geonaute Keymaze 700 Trail
Pulsòmetre: Geonaute 310
Sabatilles: Asics Fuji Trabuco

Recorregut anada-tornada: Ctra GI-401, Salt i Gorg Colomer gran, Ctra-401, passant pels 7 salts i gorgs més importants del Torrent d'Estiula, prop de Campdevànol.

Comentaris
Si es té sort es pot aparcar gratuitament en un dels pocs llocs que hi ha al costat de la Ctra 401, poc del km 3. Sinó cal pagar 10e en el pàrking de l'Àrea de Lleure de la Font de Querol. Una altra opció és entrar per una pista asfaltada que hi ha més enllà de l'Àrea de Lleure i aparcar davant de la Formatgeria de l'Estiula: si feu una compra de formatges o iogurts teniu aparcament gratuit.
Pel que fa al recorregut, està marcat amb pintura groga i. Foto gentilesa de cartells indicadors. Al cap d'uns 2km de l'inici cal deixar la pista principal i el camí baixa cap al Torrent d'Estiula i ben aviat s'arriba al primer salt i gorg (de la Cabana).
Si es vol accedir tant a la part superior com inferior de tot els salts cal deixar el "camí oficial" i agafar altres corriols alternatius que hom pot anar trobant buscant mínimament. Com més amunt en el Torrent d'Estiula menys "personal" i aigua més crital-lina trobarem.
El camí marcat fa una ruta circular tot arribant al Collet del Colomer i anant per la vessant Est del torrent. Nosaltres preferim tornar pel mateix camí i així poder tornar a fer alguna remullada. La qualitat de l'aigua és força bona en els salts i gorgs superiors però res a veure amb l'aigua de la Riera de Sadernes-St Aniol o de St Privat (molt més pura).











Salt i Gorg de la Cabana. Foto gentilesa de Manel.
Salt i Gorg de la Tosca. Foto gentilesa de Peusinquiets
Salt i Gorg del Pi (antigament hi havia un pi a sobre el salt i a vegades erròniament apareix com el Salt i Gorg de l'Olla). Foto gentilesa de Xelu.net
Salt i Gorg de l'Olla (o de la Bauma). Foto gentilesa de Foristo
Salt i Gorg del Forat. Foto gentilesa de Xelu.net
Salt i Gorg del Colomer Petit. Foto gentilesa d'Esteve Terradas

Salt i Gorg del Colomer Gran. Foto gentilesa de Joan Vidal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada