dijous, 15 d’agost del 2013

Cursa i bany pels Salts i Gorgs de la Febró

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 15-08-2013
Població: La Febró (Tarragona)
Duració: 1h12'

MATERIAL
Sabatilles: Asics Fuji Trabuco
Motxilla: Mizuno "100 km Milhau 2012"

ORIENTACIÓ
Info: Explora TGN.cat

Primer salt i gorg trobat (cascada nº1)

1a PART DEL RECORREGUT
Deixem el cotxe al començament d'una pista, prop del km 26 de la Ctra de Vilaplana a la Febró. Hi ha un pal indicador amb marques del GR-7. El seguim tot baixant per una pista amb molts revolts. En acabar-se la pista un petit corriol a l'esquerra ens duu a la llera del Torrent dels Gorgs. El creuem i el corriol va baixant per mig del bosc fins dur-nos al salt principal de la sortida d'avui. Normalment hi ha banyistes a l'estiu. Descendem per la llera saltant entre les pedres i anem trobant salts d'aigua i gorgs; en els primers trobem algun banyista però ben aviat fem el recorregut en solitari; cada cop l'aigua està menys moguda i més neta. Arriba un moment que ja no podem avançar més, una alta cascada ens barra el camí. Desfem el camí aquest cop per un corriolet que trobem a la riba dreta en alguns punts (en altres cal grimpar per les roques) fins arribar novament al salt principal.

Gorgs trobats entre les dues cascades principals. Última foto: part superior de la cascada nº2.

2a PART DEL RECORREGUT
Un cop en el salt principal, agafem un corriol que surt de la riba dreta del riu marcat amb pintura groga i blava que va paral-lel a la seva llera una mica més amunt. Al cap d'uns minuts trobem una desviació a l'esquerra (coincidint amb la presència de la remor d'un salt d'aigua proper) que agafem i ens duu a un primer gorg d'aigua cristal.lina. Remuntem el riu saltant entre les pedres i corrent per l'aigua fins arribar a un bonic gorg amb salt d'aigua que ens barra el pas. Al fons veiem la cascada d'aigua que ens havia barrat el pas del descens a la primera part del recorregut. Caldrà investigar la manera d'arribar al peu de la cascada que veiem al fons però aquest salt d'aigua ens barra el pas de pujada. Després d'un bany en les aigües blau turquesa d'aquest gorg desfem el camí fins arribar novament al salt principal

Gorg i Salt d'aigua (cascada nº2) destacats en la part baixa del recorregut

3a PART DEL RECORREGUT
Un cop al salt principal, pugem pel corriol fins agafar el GR-7 i trobem novament el torrent. Mirem d'accedir a la part superior del salt. Hi ha petites basses allà a prop. Decidim remuntar el riu i trobem bonics racons entre els quals destaca un gorg amb un petit salt d'aigua força profund i d'aigües cristal·lines (el terra és de pedres sense llims i l'aigua està netíssima). No sembla que hi hagi salts d'aigua importanst més amunt. Desfem el camí pel mig del riu fins trobar el GR-7 novament i després de retrobar l'ampla pista pugem els revolts que ens porten al cotxe.

Part superior de la cascada nº1 (dues fotos de l'esquerra) i gorg més amunt d'aquest salt (foto de la dreta)


Tornant amb cotxe a la Febró veiem a mà esquerra aquestes curioses roques

2 comentaris:

  1. Molt maques. Si baixo a la part Sud del país, ja m'agradaria arribar-m'hi.

    ResponElimina
  2. Jo només les faig per tenir un registre dels salts on em banyo. Amb una bona càmara i una mica de paciència (buscant la millor hora del dia) podries fer fotos fantàstiques.

    ResponElimina