diumenge, 22 de setembre del 2013

Corrent fins al Salt de Llavaig al Riu Fornés

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 22-09-2013
Duració: 45:49
Població: Sant Pere de Torelló
Lloc de sortida / arribada: Can Prat de la Vola
Info prèvia / orientació: Mapa 1:15.000 La Vall d'en Bas. Ed.Alpina.
Info posterior: Mapa 1:25.000 Vissir3 (ICC) / Bloc d'en Juan Muñoz

MATERIAL
Sabatilles: Asics Alchemy
Pulsòmetre: Geonaute 310

Situació del Salt de Llavaig, al riu Fornés

RECORREGUT
Aparquem a la corba que fa la pista de Can Güell davant el Mas de Can Prat de la Vola. Seguim un corriol que va per la vessant sud de la casa. Després anem en direcció E atravessant un prat fins creuar un filat i arribar al Riu Fornés. Atravessem el riu i seguim corrent per un corriol que va uns centenars de metres per la riba esquerra. Passem a la riba dreta i hi correm una estona fins que el camí sembla allunyar-se del riu i preferim seguir per la llera del riu fins arribar al Salt. Anem corrent per la zona de roca del riu i on no es pot saltem per sobre les pedres. Arribem al Salt en 26:51. La tornada la fem pel mateix camí en 18:58.

NOTA: en una propera ocasió, aprofitant època de pluges per veure un millor salt, podem provar d'anar per un caminet que discorre una mica allunyat de la riba dreta; al voltant del salt hi ha parets bastant altes de roca; sembla complicat accedir al salt des d'aquest camí però segons el Bloc d'en Juan Muñoz, sembla que s'hi pot arribar des d'allí.

Saltant de Llavaig, al riu Fornés. Foto gentilesa de Juan Muñoz. Avui hi baixava poca aigua, es nota que aquest inici de setembre no ha plogut massa per la zona.


Abans d'arribar al salt, si anem seguint la llera del riu Fornés, passarem per llocs força engorjats i amb cert encant, com aquest.

MICOLOGIA
Poc després de deixar el Mas del Prat de la Vola i un cop passem a la riba esquerra del Riu Fornés, trobem un corriolet que atravessa un bosquet força ombrívol (anant cap al Saltant de Llavaig). Hem vist els següents bolets:

Foto esquerra: Sarcodon imbricatus. Comestible. / Foto dreta: Ramaria botrytis (peu de rata). Comestible.

Foto esquerra: Lactarius sp. (amb làtex rosat). Sembla un sanglifluus "descolorit" per la humitat / Foto dreta: Trametes versicolor (bolet de soca versicolor).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada