dimarts, 10 de setembre del 2013

Cursa al voltant del Salt del Ca (I)

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 10-09-2013
Duració: 41:00
Sortida: Km 3.100 de la Ctra BV-5207
Població: Santa Maria de Corcó (l'Esquirol)

MATERIAL
SABATILLES: Asics Fuji Trabuco
MOTXILLA: Mizuno "100 km Milhau 2012"
PULSÒMETRE: Geonaute 310

INFO PRÈVIA
- Wikiloc Jep Boix
- Wikiloc Scary

INFO POSTERIOR
- Mapa topogràfic ICC (Vissir3).


RECORREGUT: Seguim el track d'Scary (en format paper) des del punt on passa la Ctra BV-5207 que va de l'Esquirol a Tavertet, a tocar del Mas Les Antentes, però amb alguna variant. Caminem uns pocs metres per la ctra i trobem un camí que va en direcció W. Correm en aquesta direcció poca estona i trobem una primera desviació a l'esquerra que porta a un camp d'abelles: seguim recte. Al cap de poc el camí gira a l'esquerra però dóna una opció a seguir recta una petita desviació. Segurament déu anar a parar a la part final del Torrent de Riupregon (un possible accés a la part inferior del Salt d'aigua del Ca?). Nosaltres girem a l'esquerra i ara anem en direcció E. Al cap de poc tornem a girar i anar en direcció W però en breu tornem a girar (un caminoi bé de l'W, a on va?) i anem en direcció E. Passem a gual el Torrent de Riupregon. A partir d'ara agafem un corriol que va seguint el curs del Torrent tot i que es va separant en alguns punts. Quan deixa la zona més ombrívola i arribem a un tram de solana el corriol passa a tocar del Torrent. Potser és aquí on podem passar a l'altra banda i anar cap a la part inferior del Salt d'aigua del Ca o al Torrent de les Antentes. També veiem que la llera és força transitable i sembla un possible accés a la part inferior del Salt d'aigua del Ca. Nosaltres seguim pel mateix corriol fins arribar a un punt on el camí gira cap al S i unes fites de pedra ens marquen que seguim cap al W (ja s'insinua el penyasegat). Efectivament les fites ens porten directament al Mirador del Salt del Ca (18' de cursa suau). Amb unes molt bones vistes del Sot de la Vinyota. Sentim la remor de l'aigua i remuntant una mica de cota i anant cap a l'esquerra arribem a la part superior del Salt d'aigua del Ca; ens acostem fins ben bé a la vora ja que avui hi baixa poca aigua. Caldrà investigar una mica per arribar a la part inferior (ho deixem per un altre dia, portem 25' de cursa suau). Tornem pel mateix camí fins on hem deixat el cotxe (a tocar del Mas Les Antentes); en total 41' de cursa suau.


Vista del Salt d'aigua del Ca des de la seva part inferior (foto gentilesa dels Germans Juvanteny). Cascada situada en el punt on el Torrent de la Roureda desemboca en el Torrent de Riupregon, afluent de la Riera de les Gorgues.


En el centre, el mirador del Salt del Ca. Si anem cap a l'esquerra de la imatge arribarem en pocs metres al Salt d'aigua del Ca (part superior). Foto gentilesa de Pep Boix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada