diumenge, 20 d’octubre del 2013

Corrent fins al Salt del Roure i els Salts de l'Avenc

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 20-10-2013
Duració: 1h04' (Anar-> 35' / Tornar-> 29')
Població: Tavertet (Collsacabra, Osona)
Sortida / arribada: Plaça Major de Tavertet

INFO PRÈVIA
Fòrum Patimlameteo.com
Mapa Vissir3 de l'ICC. Escala 1:10.000.



RECORREGUT
Sortim corrent baixant per les escales de la Plaça de les Guilleries a prop de l'Esglèsia i la plaça Major de Tavertet. Al cap d'uns centenars de metres passem sobre un pont de fusta que supera un petit curs d'aigua. A l'altra banda de la riba seguim un caminoi que pren direcció SE (deixem un altre més amunt que pujaria novament a Tavertet). Passem als peus del Salt d'aigua del Torrent del Roure. El caminet sempre va rodejant els cingles per una les bases i amb alguns zig-zags va perdent cota. El corriol es torna alguns cops una mica emboscat i si la neteja de vegetació no es fa sovint pot embrollarse molt fàcilment. Després de superar per sota la Lleixa de Collsabenc el caminoi dóna a una pista que en direcció NE i en lleugera pujada ens duu directament al Gorg de la Platja, als peus dels Salts de l'Avenc (o doble Cua de Cavall). El camí de tornada el fem pel meteix itinerari.

Salt del Roure, al Torrent del Roure, vist des de sota, poc després de passar el pont de fusta.Salt de l'Avellanosa, al Torrent de l'Avellanosa, vist des del camí que va al Gorg de la Platja.

Salts de l'Avenc o Doble Cua de Cavall: a l'esquerra el Salt de l'Abeurador i a la dreta el Salt de l'Avellanosa, vistos des del camí de W a E, cap al Gorg de la Platja.Salt de l'Avellanosa caient sobre el Gorg de la Platja (foto gentilesa de Rafael Sevilla, revista Els Cingles).

Avituallaments naturals

Figues. Sota l'Esglèsia, camí del Salt del Roure.Cireres d'arboç. A mig camí dels Salts de l'Avenc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada