dissabte, 5 d’octubre de 2013

Cursa pels Salts de la Batllia, Cua d'Euga i Pibernat

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 05-10-13
Duració: 2h15'
Població: Hostalets d'en Bas
Sortida / arribada: Inici camí d'accés a Can Comes
Aviatuallament natural: pomes silvestresRECORREGUT
Comencem a córrer a l'inici del camí d'accés a Can Comes. Agafem la pista privada de la Coromina de Falgars; tot pujant prenem alguna de les dreceres marcades amb pintura groga. Un cop al final de la pista asfaltada de la Coromina, agafem el camí del Pla de Falgars en direcció al Torrent de la Batllia (direcció N). Deixem una desviaciò que duu a Can Freixedella, una altra que duu al mas de La Batllia i un cop al Torrent de la Batllia hi baixem tot passant per sota del pont empedrat que salva el desnivell (costat esquerra del camí). Anem baixant per la llera, tot superant alguns salts per la riba esquerra o per la llera mateix (la majoria de salts són de travertí i no rellisquen). Un cop a la part superior del Salt el desnivell que veiem a sota és d'uns 100-150m (s'hi veu un engorjat que caldrà visitar properament per accedir a la part inferior del Salt. Reculem pel mateix camí i tornem a agafar el Camí del Pla de Falgars; al cap d'una estona el deixem per acostar-nos al Torrent de Cua d'Euga. Després de superar petits salts arribem a un de gran. Per accedir a la seva part inferior i accedir més tard a Cua d'Euga ens cal agafar un corriolet a la riba dreta que primer planeja i després baixa fortament entre boixos que ens permeten bones preses. Un cop a baix encara cal superar altres salts menors per la riba esquerra i finalment arribem a la part superior del Salt de Cua d'Euga. No ens atrevem a abocar-nos-hi per veure la seva part inferior pq no hi ha molta seguretat: no podem veure si hi ha un accés fàcil a la part de sota del Salt. Després d'algunes fotos reculem pel mateix camí i agafem novament el Camí del Pla de Falgars ara en direcció al Mas Pibernat. Un cop arribem a una esplanada deixem el camí i atravessem el pla tot buscant un caminoi que han fet les vaques arran dels cingles i que ens duu directament al Torrent de Pibernat. Un cop a la llera, baixem uns quants petits salts fins trobar novament un gran salt (com en el cas del Sallent de la Cua d'Euga) que cal superar per la riba dreta tot buscant un corriolet obert pels esportistes que fan descens de barrancs i amb forta pendent. La part superior del Salt de Pibernat està bastant ple de vegetació i no ens ofereix una bona visió de la part inferior del Salt. Es veu Hostalets d'en Bas just al davant. Desfem el camí fins a la pista del Camí del Pla de Falgars que ens durà novament a la pista asfaltada de la Coromina i novament al cotxe.

SALT o SALLENT de la BATLLIA

Salts previs al Salt de la Batllia.
Vistes de la part superior del Salt de la Batllia.


Si ens aboquem des de la part superior del Salt de la Batllia veiem a sota un engorjat que sembla accessible. Mirarem de buscar un camí que hi porti per tal d'accedir a la part inferior del Salt.

SALT o SALLENT de CUA D'EUGA


Vista del Salt o Sallent de la Cua d'Euga; al Torrent de Cua d'Euga; vist des de la Serra de la Clapera (cota 900m) cara SE.

Salts previs al Salt de la Cua d'Euga


Salt previ al Salt de la Cua d'Euga. Per baixar a la part inferior cal buscar un corriolet que va per la riba dreta.

Part superior del Salt o Sallent de la Cua de Cavall vist des de la riba esquerra.Part superior del Salt o Sallent de la Cua de Cavall vist des de la riba dreta.

SALT o SALLENT de PIBERNAT

ESQUERRA: Salt previ, només iniciar la baixada per la llera del Torrent de Pibernat.N'hi ha uns quants fins arribar al Salt final.
CENTRE: Salt previ al Sallent de Pibernat; per accedir a la part inferior cal baixar per la riba dreta ajudant-nos dels boixos que hi ha a les pendents (en cas de que hagi desaparegut el corriol que marquen els esportistes que fan descens d'engorjats per aqui de tant en tant).
DRETA: Part superior del Salt o Sallent de Pibernat, al Torrent de Pibernat. Al fons es veu el poble d'Hostalets d'en Bas.


AVITUALLAMENT NATURAL


Pujant pel camí de la Coromina de Falgars trobem pomeres silvestres que donen unes pomes fantàstiques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada