dimarts, 1 de gener del 2013

Corrent pels Salts de Molí Bernat i de l'Avenc

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 01-01-2013
Sortida/Arribada: Tavertet (pàrking)
Terreny: Muntanya
Durada: 2:01:17
Distància: 12.66 km
Ritme (min/km): 9:34.6
Desnivells: D+466m D-466m
Freqüència mitjana: 115
Temperatura mitjana: 18ºC
GPS-Pulsòmetre: Geonaute 700 Trail
Sabatilles: Mizuno Wave Osaka (ruta)

ITINERARI:
Tavertet (parking). Investigo un camí que hauria de portar a l'antic pont que passa sobre la Riera de Balà. Trobo marques de pintura groga en la direcció correcta però tinc dubtes i torno al cotxe. Anem cap a la zona del Castell. Deixem el GR-2 i agafem una pista que baixa a la dreta cap a la Riera de Balà. Intersecció. Prenem el camí de la dreta i arribem a la part inferior del Salt del Molí Bernat. Tornem a pujar i arribem a la Balma de sota el Salt. Tornem pel mateix camí però ben aviat agafem un caminoi que puja a l'esquerra: és el Grau de Tavertet (pintura i fites de pedra). Ens porta al polisportiu de Tavertet. Atravessem Tavertet i agafem el GR-2 en direcció l'Hostal de l'Avenc. Ben aviat deixem el GR-2 i agafem caminois que voregen el cingle i són fantàstics miradors dels cingles i el Pantà de Sau. Arribem al Torrent de l'Avellanosa i al Torrent de l'Abeurador (part superior dels Salts de l'Avenc o de la Cua de Cavall). Tornem pel mateixos caminois pel costat del cingle fins arribar novament a Tavertet. Passada l'esglèsia, al costat d'un mur de pedra baixa un caminet cap al torrent del Roure. L'atravessem per un pont de fusta i agafem una drecera que puja fortament a l'esquerra altre cop cap a Tavertet. Novament investigo el camí que surt prop de l'entrada del poble i que hauria d'anar cap al pont vell. No el trobo i acabo anant al parking on tinc el cotxe.

Salt del Molí Bernat, a la Riera de Balà (vista des de la Ctra de Tavertet a l'Esquirol).Salts de l'Avenc, doble salt de la Cua de Cavall. Vista des de Tavertet ?

Per recuperar forces anem a Santa Maria de Corcó (l'Esquirol) a prendre una bona llesca de pa amb tomàquet amb embotits "tomba i tomba" a l'Snack Bar Rovi, acompanyada d'un bon porró de vi (un pèl dolç i molt potable)

MËS INFOS DE LA ZONA
- CORRECAMINOS
- CONLOSNENESACUESTAS
- RACO.CAT

COMENTARIS SOBRE AQUESTS SALTS D'AIGUA
El dia de la sortida no porten pràcticament aigua. A l'hivern i a l'estiu és el cas habitual. Si volem veure'ls plens d'aigua a dojo cal anar-hi després de les pluges de primavera i tardor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada