dissabte, 27 de juliol del 2013

Cursa i bany als gorgs de sota el Salt de Sallent

Dues imatges de conjunt de la zona

FITXA DEL RECORREGUT
Data: 27-07-2013
Població: Sant Privat d'en Bas
Duració: 55' aprox. (30' anar / 25' tornar)
Sortida: Inici Camí de les Escales (barrera)
Distància: 4.5km aprox.
Pulsòmetre: Geonaute 310
Orientació: Sense plànol ni GPS. A vista.

Durant el recorregut del Camí de les Escales anem trobant petits salts amb gorg (2 imatges de l'esquerra). El salt d'aigua de la dreta és el que ens barra el pas quan volem accedir als Gorgs del Diable pel llit del Riu Sallent.

RECORREGUT
Anem corrent, tot seguint marques de pintura groga i pals indicadors, pel Camí de les Escales, primer ample i després corriol, fins arribar a una balma on poc després el camí creua el Torrent de Sallent. En aquest punt, anem pel riu i saltem de de pedra en pedra o grimpem per les més grosses fins arribar a una cascada amb parets força verticals al voltant seu que ens barra el pas. Seguidament, grimpem per una petita canal lateral (zona esquerra de la cascada), molt relliscosa (prenem petits rocs i arbustos com a preses) que ens permetrà anar agafant alçada i poder-nos col.locar per sobre del salt que ens barra el pas. Anem trotant en direcció al Salt de Sallent, bosc a través, per sobre de l'anterior cascada, fins que veiem les gorgues de sota el Salt de Sallent. Aleshores baixem al llit del riu i anem fins aquests gorgs coneguts amb el nom de Gorgs del Diable, per dins o la vora del riu, segons el tram. Després d'alguns banys i fotos desfem el camí fins arribar novament al cotxe.

Tres imatges del Gorg del Diable Inferior, sota el Salt de Sallent de Sant Privat

Quatre imatges del Salt del Diable Superior, sota el Salt de Sallent de Sant Privat

Dues vistes del Salt de Sallent de Sant Privat des de sota mateix del salt.

Baixant per la canal que dona accés a la part superior de la cascada que barra el pas als Gorgs del Diable de sota el Salt de Sallent m'ha passat a un metre una serp ben grossa (aprox.150cm) de taques ataronjades i negroses alternades. H passat molt ràpid, però jo diria que era una "natrix maura" (una serp d'aigua escurçonera). Si me l'arribo a trobar a l'anada no sé si hagués pogut seguir amunt.

2 comentaris:

  1. Molt bo aquest recorregut. A l,hivern ens hi vàrem arribar però no ens vàrem atrevir apujar el darrer salt. Ho haurem de tornar a provar. Haidetenir aquestafoto. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Aquest any he tingut sort que a inicis d'estiu ha plogut bastant i també durant el juliol. Un altre any potser estaria més seca aquesta zona. S'hi ha de pujat el dia després d'alguns dies seguits de pluja, aixi segur que trobem força aigua als gorgs.

    ResponElimina