diumenge, 19 de gener del 2014

Cursa i bany pel voltant del Salt de les Faves

FITXA DE L'ENTRENO
Data: 19-01-2014
Duració: 4h40'
Sortida: Inici Camí dels Matxos.
Població: Sant Privat d'en Bas (La Garrotxa)

MATERIAL
Sabatilles: Mizuno
Pulsòmetre GPS: Geonaute On Move 700
Avituallaments: Aigua i formatge.

RECORREGUT>
Seguim el mateix itinerari que en sortides anteriors per arribar al Torrent de Sant Antoni però en aquesta ocasió investiguem la zona del Clot dels Plans i la zona del Clot del Coll de l'Avi amb el conegut Salt de les Faves, ambdós torrents amb aigua per fer lluir els seus salts només després de pluges. També em aprofitat per trobar un accés més ràpid a la part inferior del Salt de la Bassa d'en Rafé (hi ha un corriol a la riba dreta, a pocs metres de la part superior del salt).

NOTA
Aprofitant que no fa fred i ahir va ploure bastant fem una sortida per:
i) arribar-nos fins algun salt nou (El Salt de les Faves)
ii) banyar-nos en algun salt o gorg on toqui el sol
iii) ens falta poc per fer una sortida de tots els salts del Torrent de Gorners i afluents; l'anomenarem la Integral dels Salts de Gorners

Salts al primer tram del Torrent de Gorners. D'esquerra a dreta: Salt de la Font de Gorners, Salt i Gorg de Gorners, Salt de la Bassa d'en Rafé.

Salts al Clot del Coll de l'Avi, afluent del Torrent de Gorners (d'esquerra a dreta, els salts d'E a W). A la dreta, el més conegut: El Salt de les Faves.


Els Salts de la Burra, al Torrent de Gorners. A dalt: (d'esquerra a dreta): Salt de la Burra de Baix, Salt de la Burra de Dalt. A baix: Dues vistes del Salt doble sobre el Salt de la Burra de Dalt.

Salts de la Riera de Sant Antoni, afluent del Torrent de Gorners. D'esquerra a dreta (a dalt): Salt de la Capa d'en Ramon (a la desembocadura sobre el Torrent de Gorners), Salt de Sant Antoni (al costat del camí de Collfred). A baix: salts més al nord dels anteriors.


Salt al Clot dels Plans, afluent del Torrent de Gorners.

3 comentaris:

  1. Quina enveja que em dones !!! La setmana passada, una batuda de senglar no em va permetre arribar-hi, ... però ja ho tornaré a intentar. Merci per la informació.

    ResponElimina
  2. Havia d'aprofitar que havia plogut el dia abans per veure salts que només llueixen quan ha plogut recentment. Encara plou o sigui que la setmana vinent si hi vas els podràs disfrutar també. Salut!

    ResponElimina
  3. Hola Paris,
    teníem pendent de contestar-te el comentari que ens vas deixar de com trobar el Salt de les Faves ... ens vàrem ben despistar. Ara buscàvem la ressenya on vam trobar-ho perquè al mapa no surt tot i que hi arribes encara que no vulguis perquè el camí t'hi porta ... i hem trobat la teva. Ja ho has trobat doncs! ;P
    Salut
    Quim&Imma

    ResponElimina