diumenge, 30 de desembre del 2012

PUJ-BAIX. al Salt de la Capa: HIVERN 2012-13

FITXA DEL CIRCUIT
Sortida/arribada: Hostal de Sadernes (La Garrotxa)
Punt de gir: Salt de la Capa
Descripció de la ruta emprada: Ramon Roura / David Juher
Track emprat: Ramon Rota

RECORREGUT
ANADA --> per la riba dreta: Sadernes (Hostal), Moli Galzeran, Riu Aniol, Pont Valentí, Desviació a St Aniol sense travessar riera (cartell), Can Barrufa, Pas del Gamarús, Cova dels Trabucaires, Salt de la Capa.
TORNADA --> per la riba esquerra: Salt de la Capa, Collet de Clarioles, Pont de Fusta davant de St Aniol, Camí de St Aniol a Sadernes, Hostal de Sadernes.

Fotografia del Salt de la Capa gentilesa de Ramon Roura (veiem a l'esquerra de la imatge l'accés al torrent des de la Cova dels Trabucaires

Característiques del circuit
ANADA: Camí de Sant Aniol marcat amb pintura groga. A partir del cartell ("camí a Sant Aniol sense travessar riera") anem sempre pujant (deixem el camí que va a St Aniol) tot seguint fites de pedra. Hi ha algunes interseccions però sempre pugem. Coincidim amb un GR breument (marques blanques i vermelles, poques). Deixem a l'esquerra el camí que va al Salt de la Núvia i agafem el camí que va a Can Barrufa (veiem la casa de lluny), seguim fites de pedra. A partir de Can Barrufa i fins al Pas de Can Gamarús les fites de pedra van acompanyades de pintura rosa. Aquí trobarem una petita zona de grimpada lliure i una altra amb cadenes. Després de les cadenes cal seguir novament fites de pedra tot planejant i poc després deixar les marques de pintura rosa que portarien a sobre el Salt del Brull, tot girant a l'esquerra i pujant lleugerament. A partir d'aquí, les fites són molt difícils de seguir ja que hi ha molts desprendiments de roca, el "caminoi" és molt poc transitat i brut de pedres, troncs, arrels, humus i terra. Tot i així es pot arribar a la Cova del Gamarús, anant amb compte. A partir d'aquí les fites mig desapareixen i tot i que sabem que hem d'anar al fons del mur de roca que tenim al davant, no hi ha manera de trobar cap direcció d'accés bona. Després de fer-lo 2 cops recomano enganxar-se al penyasegat i anar baixant al seu costat (hi ha algun tram brut d'arbustos però al menys no us esgarrintxareu tant com baixant pel mig del bosc). Anireu a petar al costat mateix del salt. Si baixeu bosc a través s'arriba una mica més avall i després cal remuntar el torrent.
TORNADA: En comparació amb l'anada per la riba dreta (riba Oest), la tornada és molt fàcil. Cal baixar fins poc abans del salt del Brull pel torrent i a la riba esquerra (riba Est) trobareu fites de pedra que us portaran a un camí marcat amb pintura groga que seguirem fins arribar al Coll de Clarioles (també trobem marques de pintura vermella). Després, seguint un corriol marcat amb pintura groga arribarem a Sant Aniol (pont de fusta). A partir d'aquí el camí està "molt trillat" i arribem fàcilment a la pista que porta a Sadernes.

Tram Cova Trabucaires (esq. de la imatge)-Salt de la Capa (dr. de la imatge): Primera anada al Salt de la Capa per la riba dreta (en el track es veu la gran quantitat de dubtes i pèrdues del recorregut intentant trobar el camí correcte)

Tram Cova Trabucaires (esq. de la imatge)-Salt de la Capa (dr. de la imatge): Segona anada al Salt de la Capa per la riba dreta (aquí ja es veu un recorregut més lineal, menys pèrdues i dubtes)

Les meves puj-baix. al Salt de la Capa per la riba dreta (Hivern 2012-13)
3h.30:48, 30-12-2013, PUJ=2:13:25, BAIX=1:17:23, 19.88km, D+830m, D-830m
3h.53:01, 29-12-2012, PUJ=2:44:29, BAIX=1:08:32, 21.14km, D+1094m, D-1094m

MILLOR PUJADA--> 2:13:25
MILLOR BAIXADA--> 1:08:32

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada